Vijver aanleggen

Het aanleggen van een vijver is een tijdrovende klus, meestal betekend dit dat er een grondige renovatie nodig is waarbij ook de bestrating moet worden aangepast en bomen of planten verzet moeten worden.

Vijver aanleggen
Het is van belang dat u een duidelijke planning maakt en daarin rekening houdt met gereedschap, materiaal en eventuele hulp. De eerste stap die u neemt is een goed ontwerp maken van uw vijver. Deze bestaat uit een plattegrond met nieuwe vijver, inclusief dwarsprofiel en beplantingsplan. Kies ook alvast een vijverrand voordat u begint met graven. Elke vijverrand heeft namelijk zijn eigen aanlegmethode.

De beste tijd waarin u een vijver kunt aanleggen is in het voorjaar, hierdoor heeft de vijver de tijd om tijdens het groeiseizoen een biologisch evenwicht op te bouwen. Als u ervoor kiest om de vijver aan te leggen in het najaar moet u er rekening mee houden dat u pas in het voorjaar kunt beplanten.

Verschillende soorten vijvers

Er zijn verschillende vijvers en elke vijver wordt aangelegd met een ander doel. Om het makkelijk te houden worden vijvers onderverdeeld in drie groepen: plantenvijvers, combivijvers en koivijvers.

Bij de plantenvijvers ligt de nadruk op planten. Moerasplanten, zuurstofplanten en oeverplanten geven het geheel een mooi en natuurlijk uitzicht. In dit soort vijver mogen alleen de kleinere vissoorten worden uitgezet, en in kleine aantallen.

Bij de combivijver gaat het om een combinatie van vissen en planten, eventueel de koi in een later stadium. Dit leidt tot een unieke waterwereld. Een combivijver ziet er mooi uit maar vraagt wel wat onderhoudswerk van de eigenaar. Wat we meestal zien is dat de combivijver overbevolkt raakt waardoor het biologisch evenwicht wordt verstoord.

Een koivijver wordt vaak aangelegd door vijverliefhebbers die een meerwaarde zien in de koi. Een koi behoort ook niet tot de vissen maar wordt gezien als huisdier. Zoals u heeft kunnen lezen is een vijver aanleggen geen gemakkelijk klus, u kunt er dus voor kiezen deze professioneel aan te laten leggen. U kunt hier gratis meerdere offertes opvragen waarna u op uw gemak een keuze kunt maken.
 

Vergelijk hoveniers voor het aanleggen van uw vijver

Wanneer u van plan bent om een vijver aan te laten leggen, dan is het raadzaam om hiervoor meerdere offertes van diverse hoveniers uit uw regio te vergelijken op onder andere prijs en kwaliteit. Op deze manier kunt u namelijk eenvoudig besparen op de aanleg van uw vijver en daarnaast zo ook eenvoudig kiezen voor de hovenier met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.

Vergelijk geheel gratis en vrijblijvend meerdere offertes van hoveniers bij u uit de buurt.

Vragen

Dat mag altijd.

Hoveniersprijzen voor tuinaanleg liggen zo tussen de €45 en €110 per vierkante meter, dit is inclusief arbeidsuren en materiaal. Uiteraard ligt het voor een groot deel aan de wensen voor de tuin. Maar ook verschillen prijzen van hoveniers onderling. Vergelijk daarom dus altijd offertes, zo kunt u eenvoudig besparen!

Jazeker. Hoveniers kunnen op basis van uw persoonlijke wensen een tuinontwerp voor u maken. Zo krijgt u goed beeld over de mogelijkheden en de bijbehorende kosten.

Ja hoor, op deze website vindt u hoveniers voor tuinontwerp, tuinaanleg, tuinrenovatie en tuinonderhoud!