Tuinonderhoud

Wanneer u over een tuin beschikt die niet onderhoudsvrij is, zult u uw tuin bij moeten houden door middel van tuinonderhoud om zo uw tuin netjes en verzorgd te houden. Het is van belang dat het onderhouden van uw tuin op de juiste manier gebeurt, om zo uw tuin in optimale conditie te houden.

Tuinonderhoud

Aanleg, snoeien & winterklaar maken van uw tuin

Bij tuinonderhoud kunt u denken aan verschillende soorten karweien. Zo is het belangrijk om uw tuin met enige regelmaat te snoeien, dit zorgt voor een betere conditie en gezondheid van de boom of plant. Ook kunt u op deze manier de boom of plant begeleiden bij de groei naar volwassenheid of deze in een bepaalde vorm snoeien.

Daarnaast is snoeiwerk ook van belang bij de bloei en om vorstschade weg te werken. Wanneer de winter er weer aankomt is het ook belangrijk om uw tuin hierop voor te bereiden, zodat deze zo goed mogelijk de winter door komt. Verdere tuinonderhoud karweien kunnen zijn; het aanbrengen van nieuwe beplanting, het verwijderen van bomen, het verwijderen van groene aanslag en het aanleggen van plantenbakken, watersystemen en bestrating.

Verschillende soorten tuinonderhoud

Wanneer u er voor kiest om uw tuin te laten onderhouden door een hovenier dan kunt u doorgaans vaak kiezen voor een bepaalde soort periodiek tuinonderhoud:

  • * Zo bieden veel hoveniers tuinonderhoud in de vorm van een voor- en een najaarsbeurt. Bij dit type onderhoud worden bomen, planten, grassen en klimplanten gesnoeid. Daarnaast wordt de tuin onkruid- en bladvrij gemaakt en worden borders bemest.
  • * Een tweede soort periodiek tuinonderhoud is onderhoud per kwartaal. Er wordt dan vier maal per jaar, in ieder seizoen, standaard onderhoudstaken uitgevoerd zoals snoeiwerk, onkruid wieden, blad vegen en bemesting van borders. Daarnaast wordt er tweemaal per jaar extra gesnoeid om zo bomen en planten te begeleiden bij de groei naar volwassenheid of deze in een bepaalde vorm te laten groeien. Ook zullen hagen worden gesnoeid.
  • * Als derde optie bieden hoveniers doorgaans volledig tuinonderhoud, wat inhoudt dat in het groeiseizoen iedere maand bovengenoemde onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd worden en daarnaast kan indien gewenst het maaien van het gazon worden bijgehouden.

 

Tuinonderhoud Offerte

Wanneer u van plan bent een hovenier in te huren voor tuinonderhoud, is het aan te raden om meerdere hovenier offertes aan te vragen en deze na ontvangst goed met elkaar te vergelijken. U kunt zo eenvoudig besparen op tuinonderhoud kosten en daarnaast ook eenvoudig zien welke hovenier het beste aansluit op uw prijs- en kwaliteitswensen. Vergelijk hier geheel gratis en vrijblijvend meerdere hoveniers en bespaar!

Vragen

Dat mag altijd.

Dit ligt uiteraard voor een groot deel aan de grootte van uw tuin. Maar over het algemeen liggen prijzen tussen de €35 en €55 per uur. Omdat prijzen nogal kunnen verschillen is het slim om altijd offertes van meerdere hoveniers uit uw regio te vergelijken, zo kiest u eenvoudig voor een goede hovenier tegen de beste prijs!

Jazeker. De hoveniers die bij ons zijn aangesloten voeren diverse tuinwerken uit. Denk het het ontwerpen en aanleggen van een tuin, onderhouden en ook renoveren van een tuin.

Ja onze hoveniers doen ook bestratingswerken, dus ook het aanleggen van een oprit behoort tot de mogelijkheden.